Praktijk voor mondhygiëne Sint-Pancras

Uitgangspunt: een website voor een vrijgevestigde praktijk voor mondhygiëne, waarbij de informatie naar de klanten toe centraal staat. Dat betekent: vermijden dat de site een cursus mondhygiëne wordt en de klant een indeling presenteren waarop hij vindt wat hij zoekt. De nadruk ligt op gezondheid en preventie en in mindere mate op de cosmetische betekenis van een mooi gebit.

Omschrijving:
Een zakelijke website met een vriendelijke en toegankelijke uitstraling.

Content management: SilverStripe CMS

Kapsalon Yvonne Bosman

Uitgangspunt: een eenvoudige, vrolijke website voor een bijna 80 jarige kapsalon met een jong en enthousiast team. Veel aandacht voor de productenlijn en haarextensies. Met een beperkt aantal pagina's toch een allround beeld geven van waar deze kapsalon voor staat.

Omschrijving:
Deze website vergt weinig onderhoud, hoewel de nieuwe haarmodelijn natuurlijk wel van seizoen tot seizoen moet worden bijgehouden. Het grafische ontwerp is van de hand van Agnes Visser.   

Content management: SilverStripe CMS

Anneke Dekker Goudsmid

Uitgangspunt: een eenvoudige elegante website, die kan dienen als showcase voor het werk van Anneke Dekker, Goudsmid. Producten kunnen eenvoudig worden toegevoegd, verwijderd of gerangschikt.

Omschrijving:
sieraden worden getoond in een gallery. Klikken leidt naar de detailweergave. Hier is gekozen voor een aparte pagina per product in plaats van een popup zodat ieder sieraad door Google kan worden geïndexeerd. Omwille van de snelheid is gebruik gemaakt van Ajax technieken.

Content management: SilverStripe CMS

't Hekeltje Slijterijen

Uitgangspunt: een website waarop aandacht voor de wekelijkse aanbiedingen en ruimte voor het grote assortiment (meerdere duizenden producten) dat via een zoekvenster en custom filters te doorzoeken is.

Omschrijving:
de weekaanbiedingen kunnen van te voren worden aangemaakt en komen automatisch op het juiste moment online. De producten worden bijgehouden in Excel sheets en kunnen eenvoudig worden ingevoerd/aangepast. De snelheid wordt bevorderd door Ajax technologie toe te passen.

Content management: SilverStripe CMS

Catering Smaakvol

Uitgangspunt: een website voor een cateringbedrijf. In eerste instantie wordt vooral de sfeer neergezet.

Omschrijving: de eenvoudige opgezet kan moeiteloos worden uitgebreid met diverse slideshows en galleries, maar bijvoorbeeld ook met online bestelformulieren en offerteaanvragen. Het grafisch ontwerp is van Agnes Visser.

Content management: SilverStripe CMS

FeelGood Festival 2011

Uitgangspunt: elk jaar een totaal nieuw uiterlijk voor de website van dit kleinschalige muziekfestival. Dit jaar werden de sociale media, zoals Facebook en Twitter bij de promotie betrokken en werd de website aan deze media gekoppeld.

Omschrijving: om met name de ontwerper(s) zo veel mogelijk de vrije hand te geven bij de vormgeving, moest de onderliggende structuur met veel zorg worden opgezet, waarbij bovendien ook regelmatig nieuwe functionaliteit kan worden toegevoegd. Het grafisch ontwerp is van Lisette Vink

Content management: SilverStripe CMS

Test

Content management:

Roland Houtwerken

Website voor een timmerbedrijf met een twist. Want behalve timmerwerken van hoge kwaliteit, levert dit bedrijf ook bijzondere houtsoorten, met name bedoeld voor de bouw van muziekinstrumenten. Twee zeer verschillende zaken, die in een website moesten worden ondergebracht.

De tekst voor deze website werd verzorgd door Balbus Design. De site is voorbereid om te worden vertaald naar het Engels. Daarbij wordt rekening gehouden met de eisen die zoekmachines stellen aan meertalige websites!

Content management: SilverStripe CMS

Ander Buro voor Coaching

Uitgangspunt: een eenvoudige maar krachtige website met de nadruk op helderheid van teksten en vormgeving voor een coaching bedrijf in de regio Alkmaar.

Omschrijving:
voor deze website werd ook de tekst door Balbus Design verzorgd. Omdat de indeling van de site niet vaak verandert en de site weinig dynamische elementen bevat, worden hier statische pagina's gebruikt die door het CMS worden gegenereerd.

Content management: SilverStripe CMS

Restaurant Aangenaam

Uitgangspunt: een website voor Restaurant Aangenaam in Heerhugowaard. De website diende aan te sluiten bij de bestaande huisstijl en ruimte te bieden aan algemene informatie en menukaarten.

Omschrijving: de website bevat, behalve algemene informatie, ook  de menukaarten, die automatisch worden vormgegeven. Extra aandacht was er voor het maandmenu, dat dynamisch op elke eerste dag van de maand wordt ververst. Verder bevat de site de standaard elementen, zoals een contactformulier en een (google) sitemap. Het grafisch ontwerp is van Agnes Visser.

Content management: SilverStripe CMS

The Whisky Train

Uitgangspunt: een website voor een vereniging van whisky liefhebbers die regelmatig whiskyproeverijen organiseren. Het doel: informatie voor de bezoeker en door de tijd heen de opbouw van een database van bijzondere whisky's.

Omschrijving:
de website bevat een database van whisky's die gekoppeld is aan de proeverijen, waardoor per proeverij in het eindverslag de algemene notities aan de ervaringen tijdens de proeverij worden gelinkt.

Content management: SilverStripe CMS

FeelGood Festival

Uitgangspunt: een website voor het jaarlijks terugkerende Alkmaarse FeelGood Festival waarop niet alleen informatie voor sponsors en bezoekers, maar ook voor de vele vrijwilligers. 

Omschrijving: omwille van de snelheid bij een niet al te snelle provider, wordt gebruikgemaakt van statische pagina's die door het CMS worden gegenereerd. Het uiterlijk van de website wordt jaarlijks helemaal vernieuwd om aan te sluiten aan de vormgeving van het festival. De huidige site is gebaseerd op het ontwerp van Lisette Vink.

Content management: SilverStripe CMS

Eerste Noordhollandsche Bromfietsbeurs

Uitgangspunt: een 'uithangbord' voor een tweejaarlijkse bromfietsbeurs. Eenvoudig en low-budget, maar met de mogelijkheid om een fotogallery aan te kunnen leggen.

Omschrijving: In dit geval werd gekozen voor het WordPress CMS omdat de klant al meerdere WordPress sites bezit. 

Content management: WordPress

Historica Alkmaar

Uitgangspunt: een eenvoudige website voor het jaarlijks terugkerende oldtimer evenement 'Historica Alkmaar'.

Omschrijving: deze website wordt jaarlijks eenmalig geüpdate, voorafgaand aan het evenement in augustus.

Content management: WordPress CMS

Copyright © 2010-2011 Balbus Design, Sint Pancras - tel: 0622406894 - Sitemap